Valgte at lave Butternut squash muffins - fandt en amerikansk opskrift som jeg så har oversat og omregnet. Dette er den måde jeg har lavet dem på:
Butternut squash Muffins
12-14 store (Jeg fik 24 små)
Ingredienser:
Butternut Squash Puré :
1 gennemsnitlig størrelse butternut squash, skrællet, uden kerner og hakket i 3-4 cm stykker
Olie
Dejen:
Dejen:
220 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk groft salt
80 g sukker
3/4 dl olie
2 store æg
Butternut squash puréen
1 1/4 dl mælk
1 spsk vanille
1 lille ps. ristede og hakkkede pekannødder, hakket (jeg brugte cashewnødder)
1 ps. tørrede tranebær
Butternut Squash Puré:
Forvarm ovnen til 190° C. Skræl, fjern kerner og hak squash i 3-4 cm terninger. Put i en skål og kom ca en ½ dl olie over og bland. Spred ud på en bageplade med bagepapir og bag i 45 minutter. Køl af, og blend dem til en puré indtil der ikke er klumper.
Dejen:
Forvarm ovnen til 200° C. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Brug et piskeris til at lufte det godt. I en skål blandes olie, æg, squash puré, mælk og vanille . Pisk indtil det er godt blandet Tilføj de tørre ingredienser og rør godt. Tilføj nødder og tranebær og rør igen, men forsigtigt. Må ikke overmixes eller bliver de for hårde ! Bages i 20-25 minutter. Mine tog 22 minutter.
Butternut Squash Puré:
Forvarm ovnen til 190° C. Skræl, fjern kerner og hak squash i 3-4 cm terninger. Put i en skål og kom ca en ½ dl olie over og bland. Spred ud på en bageplade med bagepapir og bag i 45 minutter. Køl af, og blend dem til en puré indtil der ikke er klumper.
Dejen:
Forvarm ovnen til 200° C. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Brug et piskeris til at lufte det godt. I en skål blandes olie, æg, squash puré, mælk og vanille . Pisk indtil det er godt blandet Tilføj de tørre ingredienser og rør godt. Tilføj nødder og tranebær og rør igen, men forsigtigt. Må ikke overmixes eller bliver de for hårde ! Bages i 20-25 minutter. Mine tog 22 minutter.
De ser sådan ud - har dog ikke smagt dem endnu - men gode ser de ud :)
Her lidt billeder fra tilberedningen:
Af en anden af butternut squashne valgte jeg at lave mos.
Jeg delte en på langs, fjernede kernerne med em ske og pakkede hver sin del ind i sølvpapir.
Bagte dem i ovnen i 1 time (tror dog 45 min er nok) - skrabede derfor indholdet ud af skralden og mosede det i en skål sammen med noget smør og salt.
Har ej heller smagt på det - men frosset det ned da jeg i morgen vil lave butternut squash lasagne. Opskriften på den kommer i morgen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar